Krediet lening

Hoe een krediet lening afsluiten?

Sluit een krediet lening af zodat je extra geld hebt om te spenderen. Om de aanschaf van een aankoop te kunnen financieren kan het nodig zijn dat je een krediet nodig hebt. Het wordt gevormd door de levering van een geld bedrag waartegenover de lener een rente vergoeding per maand betaalt.

Daarnaast dient uiteraard aan aflossing te worden gewerkt zodat de schuld minder wordt.

Op welke manier kun je een krediet lening afsluiten en waar moet je op letten?

Krediet lening producten

Je kunt bij de bank meerdere krediet lening producten verkrijgen. Primair is het ingedeeld naar de volgende twee hoofdgroepen:

  • de persoonlijke lening. Dit is een krediet verstrekking welk wordt aangegaan voor een afgesproken termijn. Gedurende die periode wordt gewoonlijk gewerkt aan aflossing. Is de contract termijn verstreken dan heeft men de schuld afgelost;
  • het doorlopend krediet. Dit is een doorlopende leningsmogelijkheid. Dat houdt in dat men altijd op ieder gewenst moment krediet kan opnemen. Daartoe is vooraf een toetsing door de bank gedaan waarbij op basis van de financiële ruimte een kredietlimiet is vastgesteld. Men heeft daarbij de vrijheid om te lenen, af te lossen wanneer men dat maar wil en de mogelijkheid om wederom krediet op te nemen.

Beide vormen zijn uitermate geschikt om leningen aan te gaan zodat jij extra geld te besteden hebt.

Vergelijken om te besparen

Voordat je besluit om een krediet lening aan te gaan doe je er verstandig aan om rentestanden onderling te vergelijken. Meerdere aanbieders hanteren verschillende rentestanden en dus heb je keuze mogelijkheid. Enerzijds kun je kiezen voor kwaliteit van een gevestigde bank en anderzijds kun je kiezen tussen hoge of lage rentestanden. Door goed te vergelijken kun je tegen een gunstig tarief een krediet lening afsluiten.

Op krediet kopen?

Koop je op krediet dan sluit je als het ware een krediet lening af. Veelal wordt er dan een persoonlijke lening aangegaan tussen een geldverstrekker en jou waarna je het product uit de winkel kunt meenemen. Je hebt het koopcontract in dat geval compleet afgerond echter moet nog de verplichtingen met de geldverstrekker nakomen door maandelijks rente en aflossing te betalen. Op die manier kun je goed producten kopen zonder dat je zelf diep in de buidel moet tasten.

Goede manier voor financiering

Heb je tijdelijk geen geld echter moet je wel die ene aankoop doen dan biedt de krediet lening goede mogelijkheden. Je gaat voor een korte termijn een lening aan waardoor jij de noodzakelijke aankoop kunt doen. Jij bent dus uit de brand geholpen waarnaast de geldverstrekker profiteert van de maandelijkse rentevergoeding.

Schriftelijke afspraken

Om ervoor te zorgen dat beide partijen weten wat er moet worden gedaan, worden onderling afspraken vastgelegd. Dit wordt gedaan door een geld leningscontract af te sluiten. Daarin wordt beschreven hoeveel is geleend voor hoe lang en tegen welk rentepercentage. Daarnaast geeft het aan hoe af moet worden gelost op de schuld. Daarmee is voor iedereen helder hoe de zaken zijn geregeld. Zorg er ook voor dat je de verbintenis concreet vastlegt door daartoe de afspraken schriftelijk vast te leggen. Daarmee weet iedereen hoe de krediet lening tot stand is gekomen.

Copyright 2018 goedkoopste-lening.info