Hypotheek lening

Hypotheek lening

Bekostig de aankoop van je woning met je eigen hypotheek lening. Voordat je een hypotheek lening werkelijk kunt afsluiten dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Uiteraard wil je niet teveel betalen voor je hypotheek lening en dus dien je bewust om te gaan met bijvoorbeeld de vraagprijs van de woning.

Daarnaast is het van belang dat je moet aantonen dat je de hypotheek kunt dragen. Daartoe heeft de bank een aantal eisen op basis waarvan de maximale hypotheek lening passend bij het gezamenlijke inkomen wordt bepaald. Waar dien je zoal rekening mee te houden als je een hypotheek lening wilt afsluiten?

Vergelijk hypotheek lening rentestanden

Een tweede manier om te besparen op de hypotheek lening is door meerdere rentestanden te vergelijken. Hypotheekaanbieders hebben allemaal net andere rentestanden en daar kun jij van profiteren. Door op zoek te gaan naar de laagste hypotheek lening aanbieder, kun je:

  • relatief meer lenen;
  • of betaal je relatief minder aan maandelijkse hypotheek lasten.

Door goed af te wegen tussen verschillende aanbieders kun jij een interessante hypotheek lening krijgen waarbij alles betaalbaar blijft.

Eisen van de bank

Uiteraard kun je niet zomaar een hypotheek lening verkrijgen. Er dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan zoals:

  • hoe sta je bij het BKR geregistreerd. Heb je geen problemen gehad in het verleden met betalingen dan is er geen probleem. Anders zal er een codering zijn waardoor de bank minder geneigd is om de hypotheek te verstrekken;
  • je moet een inkomen hebben uit een vaste arbeidsbetrekking;
  • je moet voldoende draagkracht hebben binnen dat inkomen;
  • je mag niet meer lenen dan vier procent boven de marktwaarde woning behoudens twee procent belasting;
  • je moet aflossen.

Afdingen op vraagprijs

De huizenmarkt is dalende en dat houdt in dat de vraagprijs van woningen veelal te hoog ligt. Wil je een woning tegen een goede prijs verkrijgen dan kun je ver onder die vraagprijs een bod doen. In sommige gevallen kun je geluk hebben en krijg je de woning tegen een gunstige prijs. Dat houdt in dat je hypotheek lening ook niet extreem hoog is. Ding af op de vraagprijs zodat je direct bespaart op je maandelijkse onkosten bij de hypotheek lening.

Keuze makelaar, notaris en tussenpersoon

Je kunt de hypotheek zo duur of goedkoop als je wilt maken. Naast voorgaande adviezen doe je er goed aan om ook te kiezen tussen welke partijen verder gaan helpen bij het realiseren van je woningaankoop. Iedere partij zoals makelaar, notaris en een eventuele tussenpersoon verhogen jouw onkosten per maand. Wees dus kritisch en vergelijk zodat jij onder de meest gunstige voorwaarden de woning kan verkopen.

Hypotheek lening afronden

Zijn alle stukken binnen de hypotheek lening voor akkoord bevonden dan kan de aankoop worden voltooid. Daartoe dient men altijd bij de notaris de stukken voltooien. De notaris zorgt namelijk voor de overdracht van eigendom middels de een officiele akte alsmede dat de financiering compleet op orde is. Laat je ook bijstaan bij het afsluiten van jouw hypotheek.

Copyright 2018 goedkoopste-lening.info