Welke banken verstrekken geld leningen met variabele lage rente

Wat is variabele rente

Wanneer men geld leent bij een kredietverstrekker dan zal men hier vaak rente over moeten beatlen. Hierbij kan de bank een verschil maken tussen variabele en vaste rente. Bij een vaste rente wordt het rentepercentage vastgelegd bij het afsluiten van een lange en zal deze gedurende de volledige looptijd van lening niet veranderen. Een variabele rente daarentegen is een rente die wel degelijk kan stijgen of dalen tijdens de looptijd van de lening.

Het risico van een variabele rente

Wanneer het gaat over een variabele rente dan kan hier een risico bij komen kijken. Dit risico zal zowel voor de leningnemer als de leninggever kunnen gelden. Zo loopt een bank risico wanneer het geld heeft inkocht tegen een vaste rente en het daarna leent aan een kredietnemer tegen een variabele rente. Wanneer de rente namelijk daalt gedurende de looptijd van de lening dan zal de bank verlies maken op de lening.

Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer een bank geld inkoopt tegen variabele rente en het uitleent tegen vaste rente. Wanneer de rente nu namelijk stijgt dan betekent dit een misgelopen winst voor de bank. Deze bovenstaande risico’s zijn er natuurlijk ook voor de kredietnemer alleen dan in tegenovergestelde situaties.

Een lening afsluiten met een variabele rente

Wanneer u een lening wilt afsluiten met een variabele rente dan kunt u hiervoor bij verschillende kredietverstrekkers terecht. Ten eerste zijn er verschillende banken waar u terecht kunt voor een lening met variabele rente. Het voordeel van een variabele rente is dat deze in veel gevallen goedkoper is in vergelijking met de traditionele vaste rente.

Een nadeel van een lening met een variabele rente is dat uw maandlasten kunnen fluctueren. Dit is logisch omdat de maandlasten vaak bestaan uit een aflossing en de rente. Wanneer de rente dus variabel is dan kan het zijn dat uw maandlasten gaan fluctueren wat onhandig kan zijn in situaties waarin de rente gaat stijgen.

Welke banken bieden de goedkoopste variabele rente

Wanneer u op zoek bent naar de bank die het goedkoopste variabele rente biedt dan kunt u hierover veel informatie vinden op het internet. De makkelijkste methode om de bank te vinden met de laagste variabele rente is om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Hiervoor kunt op de websites van de verschillende kredietverstrekkers een kijkje nemen of u kiest ervoor om een offerte aan te vragen bij verschillende kredietverstrekkers zodat u op uw gemak de verschillende leningen met variabele rente met elkaar kunt vergelijken.

Copyright 2019 goedkoopste-lening.info