Hoe krijg ik de maximale koopsubsidie in Apeldoorn

Koopsubsidie

Koopsubsidie is een term die vaak gebruik wordt wanneer men het heeft over de eigenwoningbijdrage. Het is een bedrag dan mensen kunnen ontvangen wanneer ze een laag inkomen hebben zodat ze hulp krijgen bij het financieren van een woning. Sinds 2001 is de koopsubsidie opgenomen in de WBE, wat staat voor de Wet Bevordering Eigenwoningbezit. Iemand die recht op koopsubsidie heeft kan dit aanvragen en kan vervolgens elke maand een bedrag ontvangen.

De hoogte van de koopsubsidie

Er zijn verschillende factoren van belang bij het bepalen van de hoogte van de subsidie. Zo wordt er rekening gehouden met de leeftijd van iemand alsmede het inkomen van deze persoon. Andere zaken waarmee rekening wordt gehouden is de koopsom en de hoogte van de hypotheek die men heeft afgesloten. Een voorwaarde voor een koopsubsidie is dat de hypotheekrente 10 jaar vaststaat en men moet natuurlijk 18 zijn en in Nederland wonen. Een koopsubsidie wordt voor vijf jaar gegeven wanneer men recht heeft hierop.

Het belastbare inkomen

Uw belastbaar inkomen mag niet hoger zijn dan bepaalde bedragen die hiervoor zijn vastgesteld wanneer u een koopsubsidie aanvraagt. Hierbij wordt er een verschil gemaakt tussen samenwonende mensen en alleenstaanden mensen. Tevens gelden er andere bedragen voor mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Voor samenwonende mensen geldt het gezamenlijke inkomen terwijl voor alleenstaande alleen uw eigen inkomen telt. Het samenwonen met uw kind telt niet als samenwonen.

Maximale koopsubsidie

De maximale koopsubsidie is in Nederland 136.59 euro. Er kan hier bovenop nog wel een toeslag komen voor de financiering van de overdrachtsbelasting. Het is mogelijk dat de maximale koopsubsidie verandert eens in de zoveel tijd. Hierdoor kan het dus zijn dat u andere bedragen krijgt uitgekeerd terwijl u recht heeft op de maximale koopsubsidie.

Koopsubsidie in Apeldoorn

Wanneer u het idee heeft om een huis te kopen in Apeldoorn dan doet u er verstandig aan om uit te zoeken of u recht heeft op een koopsubsidie. Met en koopsubsidie kunt u namelijk een bijdrage krijgen in de hypotheeklasten die ook nog eens belastingvrij is. Mits u denkt dat u recht heeft op een koopsubsidie in Apeldoorn dan kunt u een aanvraagformulier downloaden waarmee u direct ook een berekening kunt maken van de hoogte ervan.

Copyright 2018 goedkoopste-lening.info