Hoe krijg ik de maximale koopsubsidie in Amsterdam

Koopsubsidie

Koopsubsidie is ook wel een ander woord voor eigenwoningbijdrage. Het is een bedrag dan mensen met een laag inkomen kunnen krijgen om te helpen bij het financieren van een woning. De koopsubsidie geldt sinds 2001 toen het is opgenomen in de Wet Bevordering Eigenwoningbezit. Wanneer iemand recht heeft op koopsubsidie dan kan deze persoon elke maand een bedrag krijgen, hierbij geldt tevens een maximum.

Hoogte van de koopsubsidie

De hoogte van de koopsubsidie hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de leeftijd van iemand, het inkomen van iemand, de koopsom en de hoogte van de hypotheek die wordt afgesloten. Bovendien moet de hypotheekrente tien jaar vaststaan en is de Nationale Hypotheek Garantie verplicht. Vanzelfsprekend dient met 18 jaar te zijn en in Nederland te wonen. Wanneer men recht heeft op een koopsubsidie dan wordt deze voor vijf jaar gegeven.

Uw belastbaar inkomen

Wanneer u koopsubsidie wilt aanvragen dan mag uw belastbaar inkomen niet hoger zijn dat een aantal vaste bedragen die hiervoor gelden. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen samenwonen en alleen wonen en tevens tussen jonger en ouder dan 65 jaar. Wanneer u samenwoont dat geldt vanzelfsprekend het gezamenlijke inkomen. Wanneer u samen met uw kind woont dan wordt dat niet gezien als samenwonen maar vast u nog steeds onder de categorie alleenstaand.

De maximale koopsubsidie

De maximale koopsubsidie is op dit moment vastgesteld op 136,59 euro per maand. Hier bovenop komt echter nog wel een toeslag voor de financiering van de overdrachtsbelasting. De maximale koopsidie kan tevens fluctueren. Deze wordt namelijk elk jaar aangepast waarbij rekening wordt gehouden met prijsontwikkeling en inflatie. Het kan dus zijn dat de koopsubsidie die u ontvangt eens in de zoveel tijd veranderd.

Koopsubsidie in Amsterdam

Wanneer u een huis wilt kopen in Amsterdam dan is het verstandig om uit te zoeken of u recht heeft op eventuele koopsubsidie. Hiermee kunt u een maandelijkse belastingvrije bijdrage in de hypotheeklasten krijgen. Wanneer u denkt recht te hebben op Koopsubsidie in Amsterdam dan kunt u een aanvraagformulier downloaden en hiermee kunt u tevens een berekening maken over de hoogte van uw koopsubsidie.

Copyright 2018 goedkoopste-lening.info