Hoe krijg ik de laagste rente op DGA lening

Wat is een DGA lening

Een DGA lening is een lening voor een Directeur GrootAandeelhouder. Een directeur grootaandeelhouder is een bedrijfswerknemer die bij een BV of een NV een hoge bestuurlijke functie heeft of die een groot aandelenpakket heeft van minimaal 5%. Qua werkzaamheden lijkt de directeur grootaandeelhouder op een normale directeur alleen belastingtechnisch gezien heeft het wel een aantal gevolgen.

Een lening afsluiten als DGA

Wanneer u als directeur grootaandeelhouder een lening wilt afsluiten dan kunt u hiervoor terecht op verschillende websites. Als directeur grootaandeelhouder kunt u net als andere mensen geld nodig hebben in een bepaalde situatie en dan kan het afsluiten van een DGA lening natuurlijk een goede optie zijn.

Wanneer een DGA een lening aanvraagt dan gelden dezelfde voorwaarden als bij een normaal iemand. Zo zal de directeur grootaandeelhouder bijvoorbeeld ook worden getoetst bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie. Dit is een instantie die in Nederland van iedereen die gebruik maakt van een vorm van krediet een elektronisch dossier heeft.

Weigering DGA lening

Wanneer u een negatieve vermelding heeft bij het bureau kredietregistratie dan komt u niet in aanmerking voor een DGA lening. Daarnaast moet uw inkomen voldoende zijn om de lening te kunnen betalen. Hier wordt uiteraard uitvoerig op geïnventariseerd. Daarnaast geldt de voorwaarde dat u ouder moet zijn dan 30 jaar.

Voorwaarden voor een DGA lening

  • Ouder dan 30 jaar
  • Geen negatieve BKR vermelding
  • Voldoende inkomen om lening te kunnen betalen

De laagste rente op een DGA lening

Natuurlijk zijn er meerdere aanbieders als het gaat om de DGA lening. Het is daarom verstandig om voorafgaande aan het afsluiten van een DGA lening enkele van deze aanbieders met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van bijvoorbeeld de rente voorkomt u al snel dat u teveel betaalt voor uw DGA lening. Dit kan op lange termijn natuurlijk erg veel schelen aangezien u vaak lang aan een lening vastzit. Het vergelijken kunt u online doen maar u kunt ook enkele offertes aanvragen.

Copyright 2018 goedkoopste-lening.info