Hoe kan ik snel een geld lening afsluiten naast een bestaande hypotheek

Een geld lening afsluiten

Een geld lening is een lening waarbij u geld leent van een instantie zoals een bank of een ander soort kredietverstrekker. Hiermee krijgt u vaak direct geld in handen waarmee u kan doen wat u wilt. Mensen sluiten over het algemeen een lening af wanneer ze het financieel moeilijk hebben. Wanneer ze bijvoorbeeld de rekeningen niet meer kunnen betalen of wanneer ze een noodzakelijke aanschaf moeten doen waar eigenlijk geen geld voor is bijvoorbeeld. Het afsluiten van een geld lening zal over het algemeen geen problemen opleveren.

Geld lening afsluiten naast een bestaande hypotheek

Een hypotheek is ook een soort van geld lening. Een hypotheek is namelijk een lening die bestemd is voor het kopen van een huis. De meeste mensen kunnen een nieuwe woning namelijk niet zomaar betalen en sluiten daarom een hypotheek af. De woning zelf dient dan direct als onderband zodat de hypotheekverstrekker minder risico loopt aangezien het vaak om een enorme lening gaat.

Wanneer men een hypotheek heeft dan wil dat niet zeggen dat men niet ook een normale lening kan afsluiten. Zoals gezegd is de hypotheek namelijk enkel voor de aanschaf van een huis en hier heb je dus niks aan wanneer je weinig geld hebt of wanneer je een grote aanschaf moet bekostigen zoals een nieuwe auto of een keuken.

Een bank of kredietverstrekker zal overigens wel toetsen bij het BKR. Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie en is een instantie die van iedere burger in Nederland een elektronisch dossier bijhoudt die gebruik maakt van een vorm van krediet.

Inzicht in uw financien

Zo kan de bank of kredietverstrekker een inzicht krijgen in uw financieel verleden en kunnen ze ook zien dat u een hypotheek heeft afgesloten. Wanneer u echter nooit problemen heeft gehad met het betalen van uw maandlasten en dergelijke dan zal de bank weinig problemen zien in het afsluiten van een lening naast een bestaande hypotheek.

Geld lening afsluiten met een BKR codering

Wanneer u echter wel problemen heeft gekend met het aflossen van een lening in het verleden dan krijgt u een negatieve BKR codering. Wanneer iemand een negatieve BKR codering heeft dan kan een bank of een kredietverstrekker weigeren om u een nieuwe lening te verschaffen wegens onvoldoende vertrouwen.

Negatieve BKR notering

Het kan daarom moeilijk zijn om een geld lening af te sluiten voor mensen met een negatieve BKR codering. Ook het afsluiten van een hypotheek kan overigens lastig zijn wanneer men in het verleden vaak problemen heeft gekend met lenen.

Copyright 2018 goedkoopste-lening.info