Hoe kan ik mijn hypotheek financieren met koopsubsidie voor een bestaande woning

Wat is koopsubsidie

Koopsubsidie is een term die men gebruikt voor de eigenwoningbijdrage. De koopsubsidie is een mogelijkheid om een woning te kopen voor mensen die behoren tot de lagere inkomensgroepen in Nederland. Wil je aanmerking komen voor een koopsubsidie in Nederland dan zul je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

Voorwaarden van een koopsubsidie

Zoals gezegd moet er voldaan worden aan een aantal voorwaarden voordat men aanspraak maakt op een koopsubsidie. Zo moet je in aanmerking komen voor NHG, de afkorting van de Nationale Hypotheek Garantie. Ook mag de koopsom van je huis niet hoger zijn dan een bepaald bedrag (167.300 Euro) en mag ook je hypotheek niet hoger zijn dan een bepaald bedrag (180.684 Euro).

Bovendien zal je minder koopsubsidie ontvangen wanneer uw inkomen hoger is. Hetzelfde geldt voor mensen met een laag inkomen, welke meer koopsubsidie kunnen ontvangen. Ook wordt er gekeken naar het eigen vermogen van de persoon. Wanneer men boven een bepaalde grens zit (20.661 Euro voor alleenstaanden en het dubbele voor gehuwden) dan heeft men geen recht op koopsubsidie. Daarnaast moet de hypotheek een rentevast periode kennen van ten minste 10 jaar wil men recht hebben op koopsubsidie.

De hoogte van de koopsubsidie

Hoe hoog de koopsubsidie is die iemand kan krijgen hangt af van een aantal factoren, te weten:

  • Leeftijd van de persoon
  • Inkomen van de persoon
  • Koopsom
  • Hoogte van de hypotheek

Het vaststellen van de koopsubsidie

Doorgaans wordt de koopsubsidie voor een lengte van drie jaar vastgesteld. Heeft u dus recht op koopsubsidie en de aanvraag was succesvol dan kunt u de komende drie jaar gebruik maken van de koopsubsidie. Dit houdt niet in dat u daarna geen recht meer heeft op koopsubsidie. Echter gaan ze na deze drie jaar opnieuw na of u nog in aanmerking komt voor koopsubsidie.

Er kan immers genoeg gebeurt zijn met bijvoorbeeld uw inkomen of uw leeftijd. Wanneer blijkt dat nu nieuw onderzoek u nog steeds recht hebt op koopsubsidie dan wordt deze regeling met drie jaar verlengd. Dit gaat zo door voor maximaal vijf periodes. Heeft u hierna nog steeds recht op koopsubsidie dan krijgt u het resterende bedrag ineens.

Copyright 2019 goedkoopste-lening.info