Hoe kan ik met de actuele hypotheekrentes mijn maximale hypotheek berekenen

Wat is de actuele hypotheekrente

De hypotheekrente is de rente die over een hypotheek wordt berekend. De hypotheekrente kan verschillen per aanbieder en het is daarom verstandig om uzelf goed te orienteren op de markt van de hypotheken voordat u er een afsluit. De hypotheekrente is een belangrijke variabele wanneer het gaat om het beinvloeden van de huizenprijs. Een daling in de hypotheekrente zal er namelijk voor zorgen dat mensen een hogere hypotheek kunnen nemen en dus een duurdere woning kunnen veroorloven. Dit zorgt ervoor dat de huizenprijzen stijgen.

Wat is een maximale hypotheek

Een maximale hypotheek is het maximale bedrag dat u kunt lenen voor de financiering van een woning. Het is over het algemeen verstandig om te berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen wanneer u op zoek gaat naar een woning. Zodoende kunt u nauwkeurig op zoek gaan naar woningen waarvan u weet dat het mogelijk is om deze te financieren.

Om uw maximale hypotheek te kunnen berekenen zijn er verschillende hulpmiddelen waarvan u gebruik kunt maken. Zo kunt u op internet enkele van deze hulpmiddelen vinden waar u door middel van het invullen van enkele gegevens uw maximale hypotheek kunt berekenen. Ook kunt u natuurlijk gewoon een offerte aanvragen bij een hypotheekverstrekker.

Wanneer u uw maximale hypotheek aan het berekenen bent is het verstandig om de hierbij behorende maandlasten te berekenen. Wanneer u namelijk een maximale hypotheek afsluit is het handig wanneer u ook daadwerkelijk de maandlasten kunt betalen zonder dat u hier financieel door in de problemen komt.

Welke factoren bepalen de hypotheekrente

Er zijn een aantal factoren die de hypotheekrente bepalen. We zullen hieronder een overzicht geven van de factoren die de hypotheekrente bepalen. De volgende factoren beinvloeden de hoogte van de hypotheekrente:

  • de Nationale Hypotheek Garantie
  • percentage van de executiewaarde
  • inkomen van de hypotheeknemer
  • overige zekerheden
  • rentekorting

Copyright 2019 goedkoopste-lening.info