Hoe kan ik met de actuele hypotheekrente hypotheken vergelijken

Wat is een hypotheek

Een hypotheek is een vorm van een lening die als doel heeft om een woning mee te financieren. Voor veel mensen is het kopen van een woning namelijk financieel onmogelijk aangezien het over het algemeen om veel geld gaat wat in een keer moet worden neergelegd. Daarom is de hypotheek in het leven geroepen waarbij u een bedrag kunt lenen voor de aanschaf van een woning wat u over een lange termijn terug betaalt in de vorm van aflossingen plus rente.

Wat is de hypotheekrente

Hypotheekrente is de benaming voor de rente die over een hypotheek wordt berekend. Wanneer men gebruik wil maken van een hypotheek zal men hiervoor in ruil een bedrag aan rente moeten betalen, over het algemeen maandelijks. De hypotheekrente is een belangrijke factor als het gaat om de huizenprijzen. Wanneer de hypotheekrente daalt zal dat leiden tot een stijging van de huizen aangezien met meer hypotheek zal nemen gemiddeld.

Hetzelfde geldt uiteraard voor wanneer de hypotheekrente stijgt. Minder mensen zullen een hypotheek kunnen nemen of een lagere hypotheek waardoor de huizenprijzen zullen zakken. De hyoptheekrente is bovendien niet bij alle hypotheekverstrekkers hetzelfde. Daarnaast zijn er nog verschillende factoren die de hypotheekrente beinvloeden, zoals:

  • De Nationale Hypotheek Garantie
  • Percentage van de executiewaarde
  • Vast inkomen van de nemer van de hypotheek
  • Rentekorting
  • Overige zekerheden

Het vergelijken van de actuele hypotheekrente

Zoals gezegd kan de hypotheekrente nogal eens verschillen per hypotheekverstrekker in Nederland. Omdat men vaak erg lang aan een hypotheek vast zit kunt u zich voorstellen dat een klein verschil in hypotheekrente een enorm verschil kan maken op een lange looptijd. Mede hierom is het erg verstandig om vooraf uzelf goed te orienteren op de hypotheken en hypotheekverstrekkers om uzelf een hoop problemen te voorkomen. Het vergelijken van hypotheekrentes zal uiteindelijk leiden tot een ‘goedkope’ hypotheek waardoor u lagere maandlasten zult hebben en het geld voor andere zaken kunt gebruiken!

Copyright 2019 goedkoopste-lening.info