Hoe kan ik een persoonlijke lening afsluiten met een aflossingsvrije hypotheek

Een persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening is een consumptieve kredietvorm waarbij het bedrag dat men wil lenen in een keer wordt verstrekt. Tevens wordt vastgelegd dat de lener dit bedrag in een vast aantal termijnen terugbetaald. Ook moet er rente worden betaalt over de persoonlijke lening en zo bestaat elke termijn uit een aflossings- en een rentecomponent.

De looptijd en de rente worden vastgezet bij het afsluiten en opgenomen in de leenovereenkomst. Deze zullen dus tijdens de looptijd niet veranderen en dat zorgt dus ook niet voor verrassingen. Ook is het niet mogelijk om een reeds afgelost deel van de persoonlijke lening opnieuw op te nemen, iets wat bij een doorlopend krediet wel mogelijk is.

Een persoonlijke lening met aflossingsvrije hypotheek

Wanneer u een aflossingsvrije hypotheek heeft afgesloten is het mogelijk om deze op een bepaald moment te verhogen. Vaak gebeurt dit om uw huis uit te bouwen of te onderhouden. Heeft uw woning een bepaalde overwaarde dan het kan nuttig zijn om uw hypotheek te verhogen. U heeft vervolgens de mogelijkheid om dit geld te gebruiken als soort van persoonlijke lening.

Omdat u de mogelijkheid hebt aangegrepen om uw hypotheek te verhogen is er een bepaald bedrag vrijgekomen wat u eigenlijk in uw woning dient te steken. Wanneer u in plaats daarvan een duurdere lening aflost of het geld gebruikt voor noodzakelijke dingen dan kunt u het ook zien als een soort van persoonlijke lening maar dan als hypothecair krediet.

Vaak leidt dit echter tot een lagere rente dan bij een normale persoonlijke lening wat dus zorgt voor lagere maandlasten. Houdt er wel rekening mee dat er vaak aansluitkosten bij komen kijken en dat de looptijd ook langer is dan bij een normale persoonlijke lening. Ook zult u hiervoor vaak een bezoek moeten brengen aan de notaris.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarbij de lener alleen rente betaalt en waarbij het geleende bedrag niet wordt afgelost. Hierbij wordt er ook geen datum afgesproken waarop de hypotheeklening volledig terugbetaald moet zijn. Over het algemeen wordt er bij een aflossingsvrije hypotheek vaak afgelost wanneer de woning is verkocht. In feite is een aflossingsvrije hypotheek te vergelijken met het betalen van huur alleen betaalt men geen huur aan de woningbouwvereniging maar rente aan de bank.

Copyright 2019 goedkoopste-lening.info