Bij welke bank krijg ik makkelijk het goedkoopste doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een vorm van krediet waarbij sprake is van een leensom die gedurende de looptijd van het doorlopend krediet telkens weer geheel of gedeeltelijk kan worden opgenomen. Over het bedrag dat wordt opgenomen dient rente betaalt te worden. Bij een doorlopend krediet wordt een leenovereenkomst vastgelegd waarin zaken als de theoretische looptijd en de hoogte van de rente worden vastgelegd.

Het afsluiten van een doorlopend krediet

Wanneer men een doorlopend krediet wil afsluiten dan kan met hiervoor terecht bij een kredietverstrekker, doorgaans een bank. Een kredietverstrekker zal de klant vaak toetsen bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie, alwaar de kredietverstrekker kan zien of de klant in het verleden problemen heeft gehad met zijn financiele situatie. Wanneer dat het geval is zal deze klant een negatieve BKR codering hebben en voor veel kredietverstrekkers is dit een reden om geen doorlopend krediet te verstrekken.

Bij het afsluiten van het doorlopend krediet zijn een paar factoren waar men op moet letten. Ten eerste is er natuurlijk het rentepercentage van het doorlopend krediet. Dit rentepercentage kan per bank verschillen en daarom doet men er verstandig aan om een aantal kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken wanneer men een doorlopend krediet wil afsluiten. Zeker omdat het bij een doorlopend krediet vaak over een lange periode gaat kan een klein verschil in rentepercentage een groot verschil maken.

Bank met het goedkoopste doorlopend krediet

Veel mensen vinden de rente die men moet betalen over het geleende bedrag van een doorlopend krediet de belangrijkste factor bij het afsluiten van een doorlopend krediet. Wanneer u een doorlopend krediet gaat afsluiten kunt u op het internet veel informatie vinden over de rentepercentages die de verschillende kredietverstrekkers hanteren bij hun doorlopende kredieten.

Ook kunt u online gebruik maken van vergelijkingssites die voor een aantal kredietverstrekkers vergelijken en daarbij niet alleen letten op het rentepercentage maar ook andere zaken kan vergelijken zoals de voorwaarden van de lening en de service en betrouwbaarheid van de kredietverstrekker.

Copyright 2019 goedkoopste-lening.info